Home ┬╗ Activistische Investeerder Start SPAC

Activistische Investeerder Start SPAC

Geld verdienen met aandelen

28/02/21

Bill Ackman

Bill Ackman is de Ceo van Pershing Square, een beleggingsfonds dat op de markt actief is met ongeveer 8,5 miljard in assets under management. Bill Ackman staat bekend om zijn goede trackrecord. Sinds 2004 heeft zijn fonds namelijk de S&P 500 op jaar basis verslagen met 5% (zie bron). De S&P 500 is een verzameling van de 500 sterkste bedrijven van Amerika. Ieder jaar blijkt het weer opnieuw een moeilijke opgave voor investeerders om het beter te doen dan deze groep.

Ackman heeft dit rendement op een charmante manier behaald. Een van zijn meest populaire trucjes is namelijk de markt be├»nvloeden in perceptie. Zo heeft hij bijvoorbeeld een tijd geleden een zeer publieke aanval gedaan op het bedrijf Herballife wat volgens zijn fonds een piramideschema is. Over deze aanval en het daar op volgende gevecht met dit bedrijf en hun aandeelhouders is een volledige documentaire gemaakt die ook voor de startende belegger erg interessant is om te bekijken (zie Bron). Bill Ackman is dus iemand die zijn gezicht gemakkelijk veel kan laten zien aan de media wanneer hij hier profijt van heeft.

Nu we kort door het profiel van Ackman zijn gegaan kunnen we het product gaan bespreken dat zijn fonds een paar maanden geleden op de markt heeft gebracht. Hier zullen we het hebben over de ‘SPAC‘ (Special Purpose Aquisition Company) die zijn fonds kort geleden gelanceerd heeft. Een SPAC is een bedrijf dat alleen bestaat om een ander bedrijf over te kopen. Wij zullen laten zien wat deze SPAC inhoud en op welke manier hier geld aan verdient kan worden. (Bron).

De manier om geld te verdienen is …

Er zijn 3 belangrijke dingen die u nu moet weten over SPAC’s

1. Ze starten op een vaste prijs en wanneer er geen aquisition(overname) plaats vindt dan krijg je je geinvesteerde geld terug. Hierdoor is de downside (het risico) gelimiteerd.

2. Een SPAC overname is de snelste manier van een bedrijf voor het publiek beschikbaar maken waardoor er na de overname, of eigenlijk de aankondiging (definitive agreement) hiervan de markt vaak wordt verrast. Daardoor kan de prijs enorm schommelen.

3. Statistisch gezien is de kans dat de prijs van een aandeel groeit na de aankondiging erg groot. Desondanks is het een goed idee om iedere SPAC zo dicht mogelijk bij de originele prijs te kopen zodat u zelfs in het slechtste geval niet veel kunt verliezen. (Bron)

The Nitty Gritty

Bill Ackman heeft de SPAC ‘$PSTH’ gestart en deze heeft nu ook een broertje gekregen namelijk ‘PSTH II’. Nu dachten wij bij supinecapital op het eerste blik dat dit geen goed nieuws zou zijn voor $PSTH. Dit omdat het kleine SPAC broertje mogelijk de aandacht van investeerders al weg zou lokken voordat er een deal (ookwel overname) gesloten is met de originele $PSTH. (Bron)

Bill Ackman heeft echter aangegeven dat dit niet het geval zal zijn en dat PSTH II pas launched nadat er een deal is gesloten voor de originele SPAC. Dit lijkt ons extreem bullish (goed) nieuws aangezien Bill Ackman geen geld verdient aan een slechte overname, aangezien zijn Warrants dan waardeloos zouden worden. (Bron

Verder lezen?

Klik hier om gratis ons exacte advies te kunnen lezen

Of klik rechts bovenin op jouw pagina wanneer u al een Supine Capitalist bent.

Veel Succes & Liefde van Supine Capital Team